Hava sıcaklığı düşüyor, kar coşkusu geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2008 06:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sonbaharı geride bırakan Türkiye, beyaz örtüye bürünmeye hazırlanıyor. Kış mevsiminin kendini göstermesiyle birlikte sıcaklık 8-10 derece düşerken, meteorolojiden müjdeli haber geldi.

Barajların dolmasını isteyen belediyeler, tohumların yeşermesini arzulayan köylüler ve kartopuna hasret kalan çocuklar, kar tanelerine kavuşmaya başladı. Giresun, Gümüşhane, Yozgat ve Sivas dün beyaz tanelerin coşkusunu yaşadı. Sokaklara fırlayan çocuklar, yılın ilk karının tadını çıkardı. İstanbul ile Ankara'yı birbirine bağlayan D-100 karayolunda da dün kar vardı. Bolu Dağı beyaza bürünürken, trafik ekipleri buzlanmaya karşı sürücüleri uyardı. Araçlarında zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmayanlar ikaz edildi. Doğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklık sıfırın altına indi. En soğuk gece, eksi 8 ile Ardahan'da yaşandı. Kars, Erzurum ve Iğdır birer derece arayla Ardahan'ı takip etti. Bölge genelinde yer yer karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı görülüyor. Rize-Erzurum karayolunun Ovit Dağı mevkiinde tipi sebebiyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor. Sivas'ta dün sabah saatlerinde başlayan kar özellikle yüksek kesimlerde etkisini artırdı. Zaman zaman şiddetlenen artıran tipi, şehri çevre illere bağlayan karayollarında etkili oluyor. Ege'de ise dün farklı bir manzara vardı. Termometrenin 23 dereceyi gösterdiği Fethiye'de, yerli ve yabancı turistler denize koştu. İstanbul, Zaman

Yola uykusuz çıkmayın

Emniyet yetkilileri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde uzun yola çıkacak sürücüleri uyardı. Yorgun ve uykusuz direksiyon başına geçmemelerini ve aşırı hızdan kaçınmalarını istedi. 2004-2007 yılları arasındaki kurban bayramlarında meydana gelen 5 bin 139 trafik kazasında 352 kişi öldü, 10 bin 483 kişi yaralandı. Emniyet'in istatistiklerine göre, son 5 yıl içerisindeki en çok ölüm ve yaralanma, 7-15 Ocak 2006 arasında 9 gün tatil yapılan Kurban Bayramı'nda yaşandı. Toplam bin 354 trafik kazasında 109 kişi hayatını kaybederken, 2 bin 760 kişi yaralandı. Kazaların genel olarak uykusuz ve yorgun sürücülerden kaynaklandığını belirten yetkililer, yorgun şoförlerin bölge trafik istasyonlarında istirahat edebileceklerini duyurdu. Sürücülerin yolda acele etmemeleri, arife ve bayramın son günü gibi trafiğin yoğun günlerinde yola çıkmamaları tavsiye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber